A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Крилоський ліцей
Галицької міської ради Івано-Франківської області

Відзначення Дня Соборності та Дня пам'яті бою під Крутами.

Дата: 05.02.2019 12:18
Кількість переглядів: 233

        «Славетна мить що об’єднала Україну»

           Кожна людина, кожна нація і народ прагне волі, свободи і незалежності. для українського народу ці стремління є актуальні уже впродовж тисячоліть. 

           На зорі ХХ ст. склалися такі історичні обставини і так сформувалася національна свідомість у нашого народу, що можливість здобути державницьку незалежність стала справою честі усіх свідомих українців. В Наддніпрянській Україні проголошують УНР, а в Західній – ЗУНР.

           22 січня в Києві проходить урочисте святкування об’єднання цих державницьких формувань в одну єдину українську державу. Передували цій події трагічні випробування: боротьба проти московської більшовицької навали, бій під Крутами, який показав цілому світу незламність українського народу.

            Щорічно учні нашої школи, вчителі історії, класні керівники, бібліотекар намагаються донести один одному інформацію про ці буремні роки.

            Цього року учні 10 класу з класним керівником Питель С.І. заступником директора школи з виховної роботи Духовичем І.В., організували і провели заходи до сторіччя Дня Соборності України «Славетна мить що об’єднала Україну» та до 101-ї річниці бою під Крутами.

           Вони не тільки висвітлили події столітньої давності але й показали зв'язок з сучасною трагічною історією нашого народу. Події захоплення, анексії нашої території здійснюються Росією і сьогодні. Тому кульмінацією заходу стала коротка інформації про всі області України і необхідність єдності у букеті «Україна». Гасло «Схід і Захід  - разом!» стало основною ідеєю заходу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора