A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Крилоський ліцей
Галицької міської ради Івано-Франківської області

Свято "ВИШИВАНКИ"

Дата: 16.05.2019 20:04
Кількість переглядів: 217

Вишивання моє, вишивання…
Чорний – сум, а червоний – кохання.
Синій – небо, зелений – буття.
Вишиванка – це наше життя!

 

          Вишиванка для українців – могутній символ благополуччя в родині, а свято вишиванки символізує національну єдність. У цей день влаштовують марші вишиванок по всій Україні.

       Не перший рік у нашій школі, як і у всій Україні, відзначають День вишиванки. І цього року учні, вчителі та батьки школи долучилися до акції “Одягни вишиванку” у третій четвер травня. Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось вдягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що таке свято об’єднує і вчителів, і  учнів різних класів.

  У Крилоській ЗОШ I-IIIст. до цього свята підготовлені  виставка вишиванок нашого краю, флешмоб та виховний захід «Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі». Тут можна було побачити  чоловічі, жіночі, дитячі сорочки, вишиті різними техніками та орнаментами; барвисті килими; сучасні  та старовинні рушники; предмети побуту.

  На завершення свята учні провели імпровізований флешмоб – за 5 хвилин організувавшись і вийшовши у подвір’я школи, вони створили справжню “вишиванкову” хвилю-тризуб. Флешмоб створив таку хвилю емоцій, що наступного року, мабуть, нас чекає вже не хвиля,  а справжнє цунамі вишиванок за участю всіх учнів школи!

Вітаємо усіх зі святом! Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора